Biznis iKeš - jedini potpuno onlajn kredit u Srbiji za preduzetnike

Potpuno onlajn za iznose do 600.000 RSD i jedna poseta banci za iznose do 2.300.000 RSD.

Poštovani/a, ukoliko na sajtu Agencije za privredne registre (APR) još uvek nisu objavljeni Vaši zvanični finansijski izveštaji za 2023. godinu, neophodno je da na mejl pošaljete link za objavljivanje završnog računa (kliknite ovde) koji ste prethodno prosledili u APR. Najkasnije u roku od 24 sata dobićete odgovor da možete započeti postupak apliciranja za Biznis iKeš. Molimo Vas da ne započinjete postupak apliciranja pre pristizanja tog odgovora.

Vaša Raiffeisen banka

Potpuno onlajn

Za kredite do 600.000 dinara, sve možete obaviti onlajn.

Identifikujte se putem video poziva sa zaposlenim banke i elektronski potpišite dokumentaciju bez kvalifikovanog potpisa.
Novac može biti na Vašem računu u roku od 30 minuta.

Podnesite zahtev bez troškova

Bez provizije za obradu zahteva i troškova povlačenja izveštaja Kreditnog biroa.

Savet: Uverenje o plaćenom porezu je besplatno ukoliko zahtev podnosite preko portala ePorezi.

Zahtev možete započeti i nastaviti u bilo kom trenutku.
Na mejl ćemo Vam poslati link za nastavak procesa od koraka na kom ste stali, a možete nastaviti sa bilo kog uređaja.

Tekući račun uz besplatne digitalne kanale

Ukoliko nemate tekući račun u Raiffeisen banci, otvarate ga u ovom procesu bez mesečne naknade održavanja u prvih 12 meseci. Takođe, ukoliko već niste korisnik, održavanje za Moja mBanka Biznis i Moja eBanka Biznis aplikacije je besplatno u toku trajanja ugovora o tekućem računu.

Šta je potrebno da znam pre apliciranja?

 • Ko može da aplicira?

  U ovom procesu mogu da apliciraju preduzetnici koji imaju bar jedan zvanični godišnji finansijski izveštaj objavljen u Agenciji za privredne registre za radnju koja posluje najmanje 13 meseci.

  Vlasnici moraju biti državljani Republike Srbije i imati između 20 i 70 godina.

 • Važeća lična karta ili pasoš

  Za potrebe video identifikacije je potrebno da fizički kod sebe imate jedan od ova dva dokumenta.

  Ukoliko na ličnoj karti nemate trenutnu adresu prebivališta, potrebno je da pripremite i dokument koji sadrži adresu prebivališta (očitanu ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu ili rešenje o utvrđivanju poreza na imovinu) ili račun za telefon, električnu energiju ili komunalne usluge koji glasi na Vaše ime.

  Jedan od ova dva dokumenta će biti potreban i za identifikaciju u filijali.

 • Uverenje o izmirenim poreskim obavezama

  Uverenje nije obavezno u trenutku apliciranja. Dovoljno je da kod sebe u trenutku identifikacije imate Kod za proveru koji se nalazi u gornjem levom uglu dokumenta. Uverenje možete preuzeti preko portala ePorezi, kome pristupate pomoću elektronskog sertifikata, ili u svakoj filijali Poreske uprave gde ga možete dobiti kao papirni dokument. Ovaj dokument je potreban i za potpuno onlajn proces, i za dolazak u filijalu.

 • Menice

  Krediti u iznosu preko 600.000 se realizuju uz blanko menice dužnika. Potrebno je 5 menica za kredite sa rokom do 24 meseca, odnosno 10 menica ukoliko je kredit sa rokom 25 meseci i više. Menice možete kupiti u filijali, ili možete doneti svoje.

 • Broj telefona u domaćoj mreži

  Uređaj sa navedenim brojem telefona treba da imate kod sebe jer ćemo Vam tokom procesa slati kodove koje je potrebno da unesete da biste završili apliciranje.

 • Uređaj sa kamerom

  Računar ili telefon koji koristite u procesu mora imati kameru sa zvukom za kratak video razgovor sa zaposlenim banke prilikom identifikacije.

  Takav uređaj Vam nije potreban u slučaju identifikacije u filijali.

 • Tekući račun i digitalne usluge

  Ukoliko već ne koristite, u toku procesa ćete otvoriti tekući račun i ugovoriti usluge mobilnog i internet bankarstva. Iznos kredita biće isplaćen na ovaj račun a novcem ćete odmah moći da raspolažete koristeći aplikacije. Račun se otvara i usluge se ugovaraju samo u slučaju kada Vam se odobri kredit.